Litt religionshistorie

Jeg leste nylig at bare fire av ti er «bekymret» for klimaendringer.

Det følgende innlegget, først skrevet på VGD, om enn satirisk, er inspirert av skjellsordet «klimafornekter», som spyttes ut i tide og utide. Forsøkene på å stigmatisere «de vantro» i samfunnet har et umiskjennelig religiøst preg, antakelig koplet til en drøm om å ha makt til å endre verden – og utøve den. Men dette utilslørte ønsket om ensretting og meningsdiktatur avslører en dyp umodenhet med hensyn til hva slags verden vi egentlig ønsker. Og det er vel knapt noen ting som for et moderne menneske er et mer sørgelig skue enn «synergieffektene» mellom religion og politikk.

——————————————————————————————–

Først trodde vi på Odin og Tor, Frøya og diverse troll og jotner og tusser. Denne religionen ble bekjempet av noen som hadde bedre argumenter i form av større Konsensus og flere sverd.

Så da måtte vi tro på Faderen, Sønnen og Den hellige ånd. Som ble forvaltet av Pave, Prest og Biskop og andre Konsensus-medlemmer. Hvis noen fant på å telle dem og stille dumme spørsmål som hvordan dette kunne være bare 1 gud og ikke 3, eller at det bare er 2 dager fra (Lang)fredag til (Påske)søndag, og ikke 3 som hevdet av Konsensus, ble de antakelig (og i beste fall) satt i gapestokken, der de vitterlig hørte hjemme for å stille spørsmål ved Konsensus og Øvrigheta.

I våre dager er dette erstattet av guddommen Klima. Akkurat hvordan det skjedde, får nesten historikerne prøve å finne ut av, men faktum er at nå er det Klima som gjelder, også i Den norske kirke som møtte mannssterke opp til Klima-alltinget i København. Og som før bør man ikke stille dumme spørsmål, slik som «hvorfor er det slik tørke når de sa det skulle bli våtere» eller «hvorfor er det så forbasket kaldt» eller «hvorfor stiger ikke temperaturene lenger når de sa det skulle bli varmere». De 3 gudene Kulde, Varme og Pause er og blir 1.

Og dine dumme spørsmål gjør at du nå må i gapestokken som Fornekter. … men altså, flertallet er ubekymret og pusler videre med sitt. Og hvorfor skulle de ikke det? Klimahypen hører «eliten» til, klokker, prest, akademiker og selvutnevnt rikssynser og andre «klimaeksperter». Den har aldri kommet fra folket og folket gir seg en god faen. Hvis de har problemer, handler det ikke om hvorvidt det finnes en Karbondjevel som har gjemt seg dypt nede på bunnen av Stillehavet et sted: Det er nok mer ting som er «av denne verden».

Reklamer

Kommentar...

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s